Home / APN blog / ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ / Σήμερα οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο και στα πόδια αντιμετωπίζονται Οριστικά Χωρίς Χειρουργείο

Σήμερα οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο και στα πόδια αντιμετωπίζονται Οριστικά Χωρίς Χειρουργείο

Ευρυαγγείες & Φλεβική Ανεπάρκεια

Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένα φλεβίδια του δέρματος τα οποία φυσιολογικά έχουν μικρό μέγεθος και δεν φαίνονται. Σύμφωνα με την τελευταία διεθνή ταξινόμηση, αποτελούν αρχικό στάδιο φλεβικής ανεπάρκειας.

Τις ευρυαγγείες τις τροφοδοτεί φλέβα η οποία έχει φλεβική ανεπάρκεια και διατείνονται λόγω αυξημένης πίεσης στο εσωτερικό τους.

Για την αντιμετώπισή τους, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε αν οι ευρυαγγείες συνοδεύονται από φλεβική ανεπάρκεια, διότι θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε το θέμα της φλεβικής ανεπάρκειας, ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να θεραπεύσουμε και τις ευρυαγγείες ριζικά και να μην ξαναεμφανιστούν. Σε καμία περίπτωση οι ευρυαγγείες δεν υποχωρούν αν δεν θεραπευτεί πρώτα η φλεβική ανεπάρκεια.

Ευρυαγγείες μπορούν να εμφανιστούν: στα πόδια, στο πρόσωπο ή και στο υπόλοιπο σώμα. Είναι ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα αν υπάρχουν μόνες τους χωρίς φλεβική ανεπάρκεια.

Ευρυαγγείες: Θεραπεία & Αντιμετώπιση Χωρίς Χειρουργείο με ND YAG LASER – Η πιο Σύγχρονη Μέθοδος Αντιμετώπισης

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα Θεραπεία Ευρυαγγειών με Laser

  • Πρόκειται για μία αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδο αντιμετώπισης των ευρυαγγειών
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος
    αντιδράσεων, διότι δεν εγχέονται χημικές ουσίες όπως στην σκληροθεραπεία ή την σκληροθεραπεία με αφρό
  • Πραγματοποιείται με απόλυτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα
  • Δεν γίνονται τομές
  • Ελαχιστοποιεί κάθε ενδεχόμενο μόλυνσης, καθώς δεν χρησιμοποιούνται βελόνες
  • Δεν προκαλεί εκχυμώσεις, ουλές ή δυσμορφία
  • Η θεραπεία πραγματοποιείται ταυτόχρονα και στα δύο άκρα (αν πρόκειται για πόδια)

Η τιμή της θεραπείας διαμορφώνεται ανάλογα με τον μέγεθος του προβλήματος, ωστόσο το τελικό κόστος διατηρείται σε προσιτά για τον ασθενή επίπεδα.

Σήμερα οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο και στα πόδια αντιμετωπίζονται Οριστικά Χωρίς Χειρουργείο

Η διαδικασία – Ανώδυνη, Αναίμακτη, Αποτελεσματική Λύση με Θεραπεία Laser

Πριν την έναρξη της θεραπείας, ο ασθενής συνήθως υποβάλλεται σε triplex φλεβών για να εκτιμηθεί το ποσοστό επιτυχίας του laser, να ελεγχθεί η μείζονα και η ελάσσονα σαφηνής φλέβα και να διευκρινιστεί αν υπάρχει ανεπάρκεια.

Για την σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ευρυαγγειών περιλαμβάνεται πρωτίστως η θεραπεία των δικτυωτών μπλε φλεβών και αυτό γίνεται, προκειμένου να διακοπεί η τροφοδοσία των ευρυαγγειών με αίμα.

Το laser επιτρέπει τη θεραπεία μεσαίου και μικρού μεγέθους φλεβών με πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο.

Με ειδική οπτική ίνα η οποία δρα εξωτερικά στοχεύουμε την επιλεγμένη φλέβα και με ειδικές ρυθμίσεις (διάρκεια, συχνότητα, ενέργεια) η ακτίνα του laser φτάνει και σε διαφορετικό βάθος όπου βρίσκεται η στοχευμένη φλέβα.

Η αλληλεπίδραση ακτίνας laser σε καθορισμένο μήκος κύματος και προκαθορισμένη ενέργεια με το τοίχωμα της φλέβας (ευρυαγγείες) έχει σαν αποτέλεσμα αυτή να συρρικνώνεται και να απορροφάτε από τον οργανισμό. Γίνεται εξωτερικά χωρίς τρυπήματα με βελόνες.

Γίνεται σε περιβάλλον ιατρείου και αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδο θεραπείας των ευρυαγγειών και των φλεβικών διατάσεων. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σώματος, αλλά ειδικά στα αγγεία των κάτω άκρων και του προσώπου.

Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες και σε εκτεταμένα προβλήματα μπορεί να συνδυαστεί με σκληροθεραπεία με αφρό, η οποία προηγείται. Δε χρειάζεται περίδεση του σκέλους ούτε κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, παρά μόνο καλή ενυδατική φροντίδα τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*