Home / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ / games / Η ταινία Γκάμπο: Η Μαγεία Της Πραγματικότητας

Η ταινία Γκάμπο: Η Μαγεία Της Πραγματικότητας

Η ταινία Γκάμπο: Η Μαγεία Της ΠραγματικότηταςΤο 4ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του την επόμενη εβδομάδα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στις 29 Μαίου, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ  Γκάμπο: Η Μαγεία Της Πραγματικότητας (Gabo: la magia de lo real), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο κινηματογράφος της Λατινικής Αμερικής κατέχει για άλλη μία φορά περίοπτη θέση στο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου , με την προβολή του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες να κλέβει την παράσταση.

Το ντοκιμαντέρ Gabo, η μαγεία του πραγματικού, σε σκηνοθεσία του Justin Webster, ακολουθεί  τη ζωή του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, χρησιμοποιώντας τις μαρτυρίες από τους στενότερους φίλους του και την αφηγηματική ένταση μίας έρευνας. Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να παρουσιάσει πώς ένα παιδί από μία φτωχογειτονιά της Κολομβίας, κατάφερε να γίνει διάσημο σε όλον τον κόσμο, πώς η μοναδική γραφή του «πατριάρχη του μαγικού ρεαλισμού» μας έκανε να πιστέψουμε αδιαμαρτύρητα σε ιστορίες που θα μας φαίνονταν απίστευτες, πώς το παγκοσμίου φήμης αριστούργημα Εκατό Χρόνια Μοναξιάς, βρέθηκε να κοσμεί τα ράφια των απανταχού βιβλιόφιλων και μη ανά τον κόσμο.

Στα βιβλία του, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ενώνει εξαιρετικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το σύνολο του έργου του είναι γεμάτο από ιστορικά γεγονότα με έντονες πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές αναφορές, οι οποίες μπλέκονται με μυθοπλαστικά και υπερφυσικά γεγονότα.  Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους συγγραφείς που διαθέτουν μία απίστευτη επιδεξιότητα στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται την έννοια του χρόνου και του θανάτου. Τα βιβλία του είναι γεμάτα ιστορίες, οπότε ο χρόνος είναι κάτι μεταβλητό.

Μεταξύ των συμμετεχόντων  στην ταινία είναι οι εξής: ο César Gaviria (πρώην πρόεδρος της Κολομβίας), ο Μπιλ Κλίντον (πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ),ο  Juan Gabriel Vásquez (συγγραφέας), ο Jaime Garcia Marquez (αδελφός του νομπελίστα), η Aida García Márquez (επίσης αδελφή του συγγραφέα) και η Carmen Balcells.

Σε περίπτωση που δεν είστε μεγάλος οπαδός του κινηματογράφου (ή αν δεν είστε στην Αθήνα αυτές τις ημέρες), παρακάτω θα βρείτε ορισμένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Αν πάλι, ψάχνετε απλώς έναν τρόπο να διασκεδάσετε, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι να παίξετε διαδικτυακά παιχνίδια casino, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε το κατώφλι του σπιτιού σας!

 

  • 100 χρόνια μοναξιάς

Αυτό είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα της Λατινικής Αμερικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας και το πιο σημαντικό έργο του συγγραφέα. Από την πρώτη έκδοση δημοσιεύθηκε στο Μπουένος Άιρες τον Μάιο του 1967 μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες.

 

  • Ο συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει

 

Η ιστορία λαμβάνει χώρα το 1956 και κύριος χαρακτήρας του είναι ένας βετεράνος του πολέμου, ο οποίος ζει με τη σύζυγό του, περιμένοντας μάταια μία σύνταξη που δεν έρχεται ποτέ. Ο συγγραφέας παραδέχθηκε ότι ήταν το πιο απλό από όσα μυθιστορήματα είχε γράψει, δεδομένου ότι δεν έχει δύσκολη  πλοκή ή υπερφυσικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αποτελεί το καλύτερο βιβλίο του. Δημοσιεύθηκε το έτος 1961.

 

  • Έρωτας στα χρόνια της χολέρας

Ο Φλορεντίνο Αρίσα και η  Φερμίνα Δάσα είναι ερωτευμένοι και ανταλλάσσουν ερωτικά              γράμματα. Ο πατέρας της νεαρής ωστόσο αποφασίσει να την παντρέψει με κάποιον άλλον. Η Φερμίνα παντρεύεται και ζει μία ευτυχισμένη ζωή. Μετά το θάνατο του συζύγου της όμως, ο Φλορεντίνο εμφανίζεται ξανά, επιμένοντας να κερδίσει την καρδιά της.  Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1986, και είναι ίσως ο μεγαλύτερος ύμνος στον έρωτα και την αγάπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*