Home / APN blog / ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ / Έτοιμο κρεβάτι ή πλαίσιο κρεβατιού με ξεχωριστό στρώμα;

Έτοιμο κρεβάτι ή πλαίσιο κρεβατιού με ξεχωριστό στρώμα;

Έτοιμο κρεβάτι ή πλαίσιο κρεβατιού με ξεχωριστό στρώμα;

Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε ένα άνετο και φιλόξενο υπνοδωμάτιο, η επιλογή μεταξύ ενός έτοιμου κρεβατιού και ενός πλαισίου κρεβατιού με ξεχωριστό στρώμα είναι δύο επιλογές που έχουν τα δικά τους μοναδικά πλεονεκτήματα. Είναι σημαντικό να τα σταθμίσετε προσεκτικά πριν λάβετε μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει και την συνολική αισθητική αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές αναβάθμισης. 

Τεράστια ποικιλία επιλογών από κρεβάτια και πλαίσια Κρεβατιών θα βρείτε στο πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας ηλεκτρονικό κατάστημα, vidaxl. Εκεί θα βρείτε ό,τι έχει σχέση με έπιπλα για το σπίτι και τον κήπο, τραπεζάκια και καρέκλες εξωτερικού χώρου, τέντες, κιόσκια, σκίαστρα, εργαλεία και όχι μόνο αυτά.

Παρακάτω, θα αναφερθούμε στις διαφορές μεταξύ ενός έτοιμου κρεβατιού και ενός σκελετού κρεβατιού με ξεχωριστό στρώμα (και αν θέλετε ξεχωριστό κεφαλάρι), βοηθώντας σας να βρείτε την ιδανική λύση.

 

ΕΤΟΙΜΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

Ένα κρεβάτι, αποτελείται από ένα στρώμα τοποθετημένο απευθείας σε ένα στιβαρό πλαίσιο και ένα “κεφαλάρι”. Όλα αυτά είτε πωλούνται ξεχωριστα είτε όλα μαζί δίνοντάς σας διαφορετικές προοπτικές ανάλογα τον χώρο που θέλετε να αναβαθμίσετε.

Η all-in-one διάταξη ενός έτοιμου κρεβατιού προσφέρει απλότητα και ευκολία. Με ένα κρεβάτι, έχετε μια λύση που απαιτεί ελάχιστη συναρμολόγηση και συντήρηση. Παρέχει σταθερή βάση για το στρώμα σας, προσφέροντας στήριξη και σταθερότητα ενώ κοιμάστε. Αυτή η τυποποιημένη απλότητα κάποιες φορές κάνει ένα κρεβάτι πολύ προσιτό οικονομικά από μία λύση με ξεχωριστό στρώμα και κεφαλάρι.

Όσον αφορά την αισθητική, και οι δύο επιλογές μπορούν να συμβάλλουν θετικά στο συνολικό σχεδιασμό του υπνοδωματίου σας αλλά ένα έτοιμο κρεβάτι μπορεί συχνά να είναι ανώτερο αισθητικά, ίσως επειδή έχει μία δοκιμασμένη συνολικά αισθητική συνέπεια απέναντι στην πειραματική διάθεση που έχουν οι άνθρωποι όταν ανακαινίζουν μόνοι τους τον χώρο τους χωρίς την συμβουλή κάποιου ειδικού.

Μολονότι και οι δύο επιλογές γίνεται να προσφέρουν επιλογές αποθήκευσης, οι έτοιμες λύσεις κρεβατιού ίσως έχουν συχνότερα αυτή την επιλογή και μάλιστα πολλές φορές παρέχουν πολύ έξυπνα συστήματα ανοίγματος κλεισίματος. Πολλά κρεβάτια διαθέτουν ενσωματωμένα συρτάρια ή θήκες από κάτω, παρέχοντας πολύτιμο χώρο για να αποθηκεύσετε επιπλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια ή άλλα απαραίτητα για το υπνοδωμάτιο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό εάν έχετε περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο στην κρεβατοκάμαρά σας ή εάν προτιμάτε να διατηρείτε τον χώρο ύπνου σας χωρίς ακαταστασία.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ

Από την άλλη, ένα πλαίσιο κρεβατιού με ξεχωριστό στρώμα και προεραιτικά ξεχωριστό κεφαλάρι προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές προσαρμογής. 

Μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο στρώμα που ταιριάζει στις προσωπικές σας προτιμήσεις για άνεση και υποστήριξη του σώματος είτε πρόκειται για αφρού μνήμης, με εσωτερικό ελατήριο, λάτεξ ή οποιονδήποτε άλλο τύπο. 

Μπορείτε για παράδειγμα να προβείτε στην αγορά ενός πολύ ποιοτικού και ακριβότερου στρώματος κρατώντας χαμηλά την συνολική τιμή επιλέγοντας ένα φθηνό πλαίσιο που θα το υποστηρίζει. 

Αυτή η ευελιξία σας επιτρέπει να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας και να βρείτε το τέλειο στρώμα για έναν ιδανικό ύπνο.

Ένα πλαίσιο κρεβατιού με ξεχωριστό στρώμα δεδομένου ότι το στρώμα δεν συνδέεται απευθείας στο πλαίσιο, μπορεί να είναι ευκολότερο να μετακινηθεί και να μεταφερθεί όταν χρειάζεται. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μετακομίζετε συχνά ή εάν αναδιατάσσετε τα έπιπλά σας συχνά.

 

Πλαίσιο κρεβατιού για ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια:

Η αγορά ξεχωριστού πλαισίου κρεβατιού είναι γενικά μια οικονομικά αποδοτική λύση μακροπρόθεσμα, καθώς μπορείτε να αναβαθμίσετε ξεχωριστά το στρώμα ή την σταθερή βάση ή το κεφαλάρι χωρίς να επιβαρυνθείτε με τα συνολικά έξοδα της αγοράς έτοιμου κρεβατιού.

Ειδικά αν έχετε κάποιον επαγγελματικό χώρο (πχ ξενοδοχείο) τα πλεονεκτήματα είναι πολλά καθώς σας δίνει την ευελιξία:

  • να προτιμήσετε ένα φθηνό στρώμα (ώστε να το αλλάζετε με καινούργιο κάθε λίγα χρόνια), 
  • Να προσθέσετε ένα ξεχωριστό κεφαλάρι που σας επιτρέπει να κάνετε συχνότερα, ευκολότερα και οικονομικότερα ανακαινίσεις και αλλαγές διακόσμησης με σημαντικά χαμηλότερο κόστος αντικαθιστώντας ή απλά χρωματίζοντας μόνο αυτό, 
  • και τέλος επιλέγοντας ένα πλαίσιο κρεβατιού του οποίου τα σταθερά μέρη δεν είναι ορατά (κρύβονται από το στρώμα και τα κλινοσκεπάσματα δηλαδή), μπορείτε να εξαλείψετε εντελώς την ανάγκη αναβάθμισής του όταν κάνετε ανακαινίσεις.

Συμπερασματικά, η επιλογή μεταξύ ενός κρεβατιού και ενός σκελετού κρεβατιού με ξεχωριστό κρεβάτι εξαρτάται τελικά από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις συγκεκριμένες ανάγκες. Εάν εκτιμάτε την απλότητα, την ευκολία και την προσιτή τιμή, ένα παραδοσιακό κρεβάτι μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.
Ωστόσο, εάν η προσαρμογή, η ευελιξία και η δυνατότητα αναβάθμισης του στρώματός σας είναι σημαντικοί παράγοντες, ένα πλαίσιο κρεβατιού με ξεχωριστό κρεβάτι θα μπορούσε να είναι η ιδανική λύση ύπνου.
Λάβετε υπόψη τις προτεραιότητές σας, τον προϋπολογισμό και τον χώρο του υπνοδωματίου σας και πάρτε μια τεκμηριωμένη απόφαση που θα εξασφαλίσει έναν ξεκούραστο και άνετο βραδινό ύπνο για τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*