Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Αθλητικά / Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 – Η διοργάνωση που έγινε ιδέα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 – Η διοργάνωση που έγινε ιδέα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 - Η διοργάνωση που έγινε ιδέα

Αν το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – γνωστό σε όλους ως World Cup– είναι ο βασιλιάς των διοργανώσεων. Είναι ένας θεσμός με μεγάλη ιστορία, που ξεκινά από το 1930 μέχρι και σήμερα, με εξαιρέσεις το 1942 και 1946 λόγω του πολέμου. Διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και στην τελική φάση συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες 32 χωρών, από όλες τις ηπείρους.

Πέρα από τα ιστορικά στοιχεία όμως, η σημαντικότητα του θεσμού οφείλεται στην αγάπη του κόσμου για τη «στρογγυλή θεά» και τις ομάδες που συμμετέχουν. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, οι πιστοί οπαδοί φορούν τα χρώματα της ομάδας τους και βρίσκονται στο πλευρό της αδιάκοπα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο το ποδόσφαιρο μιλάει όλες τις γλώσσες και η στήριξη των ομάδων γίνεται εθνική υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελικό του 2014 τον παρακολούθησαν 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές, δηλαδή περισσότεροι από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το μουντιάλ κατέχει ρεκόρ παγκόσμιας τηλεθέασης, με νούμερα μεγαλύτερα ακόμη και από αυτά των Ολυμπιακών αγώνων.

Φέτος τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Ρωσία  και οι περισσότεροι αγώνες θα διεξαχθούν σε πόλεις που βρίσκονται στο ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας. Με μασκότ ένα λύκο ονόματι Zabivaka, που σημαίνει εκείνος που σκοράρει, ας δούμε ποιες ομάδες έχουν σκοράρει καλύτερα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Για το 2018 τα δύο κορυφαία φαβορί είναι η Γερμανία και η Βραζιλία. Μεγάλη νικήτρια του προηγούμενου Μουντιάλ, η Γερμανία, έχει κερδίσει στο σύνολο 4 Κύπελλα και συνεχίζει δυναμικά την πορεία της.

Στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις βρέθηκε στη χρυσή τετράδα των τελικών ενώ λαμβάνοντας μέρος σε 17 από τους 18 ημιτελικούς των διοργανώσεων που συμμετείχε κατέχει τα πρωτεία στην παρουσία ομάδας σε τελική διαδικασία. Εάν κερδίσει και φέτος, θα είναι μαζί με τη Βραζιλία οι μόνες χώρες που κατέχουν 5 Παγκόσμια Κύπελλα. Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας είναι σχεδόν συνώνυμη του Μουντιάλ, και όχι άδικα. Έχοντας τη μεγαλύτερη συλλογή Κυπέλλων στην ιστορία, περιλαμβάνει στο ενεργητικό της 70 νίκες σε 104 παιχνίδια, 119 τέρματα διαφορά, 227 πόντους και μόνο 17 ήττες.

Από την χρυσή πεντάδα των υποψηφίων για την κατάκτηση του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου δε θα μπορούσαν να λείπουν οι ομάδες της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Αργεντινής. Με τεράστια παράδοση στο ποδόσφαιρο, η Ισπανία κατέχει την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (EURO)  έχοντας κατακτήσει τρεις τίτλους και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως. Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα της Ευρώπης έχοντας κερδίσει δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, δηλώνει δυναμικά το παρόν με μια ομάδα νέων παικτών που, όπως όλα δείχνουν, έχει να δώσει πολλά. Η Αργεντινή, αιώνια αντίπαλος της Βραζιλίας, έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα και έχει συμμετοχή σε όλα σχεδόν τα τουρνουά της διοργάνωσης. Με παίκτες διεθνούς αναγνώρισης και βεληνεκούς, όπως ο Lionel Messi, συνεχίζει και αποτελεί φαβορί για το 2018.

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι το καλοκαίρι, για να απολαύσουμε την ποδοσφαιρική διοργάνωση με το με μεγαλύτερο γόητρο, που θα φέρει κοντά παίκτες και θεατές από όλο τον κόσμο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*