Home / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ / ΜΟΥΣΙΚΗ / Συναυλίες (Live) / Οι Night On Earth παρουσιάζουν το “Second Hand” (συνεργασία Θανάση Παπακωνσταντίνου)

Οι Night On Earth παρουσιάζουν το “Second Hand” (συνεργασία Θανάση Παπακωνσταντίνου)

Οι Night On Earth παρουσιάζουν το “Second Hand” (συνεργασία Θανάση Παπακωνσταντίνου)Οι Night On Earth παρουσιάζουν ζωντανά, σε πλήρη διάταξη, το νέο τους album με τίτλο “Second Hand”, προϊόν της συνεργασίας τους με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου!

Καλώντας στη σκηνή εκλεκτούς φίλους μουσικούς – οι οποίοι συμμετείχαν και στις ηχογραφήσεις – αλλά και έκτακτους guests / έκπληξη, πρόκειται να αποδώσουν για πρώτη φορά ζωντανά τα κομμάτια του νέου δίσκου, στο σύνολό του, καθώς και παλιότερες συνθέσεις από το διπλό debut album τους (2006) αλλά και εντελώς νέο υλικό.

Τη βραδιά θα ανοίξει ο ταξιδιάρικος ήχος των Sancho 003, το ντουέτο του Φώτη Σιώτα στο βιολί και τη βιόλα (Επισκέπτες, Λαϊκεδέλικα, Ευοί Ευάν) και του Κώστα Παντέλη στην κιθάρα (Ziggy Was, Πίσσα & Πούπουλα, Ξύλινα Σπαθιά).

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 12 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr (μέσω πιστωτικής κάρτας).

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 210 8547600. Website: www.gagarin205.gr

NIGHT ON EARTH / ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι Night On Earth είναι ένα γκρουπ που προέκυψε μέσα από έναν αυτοσχεδιασμό της μετα-μουσικής ηχο-τρομοκρατικής κολλεκτίβας των Paracroussis, τον Απρίλιο του 2004. Το μουσικό τους ύφος μπορεί να περιγραφεί ως ένα παζλ από trip hop και blues noir, κουρδισμένο σε μια jazz ατμόσφαιρα, κάτω από ένα αυτοσχεδιαστικό πνεύμα που εισχωρεί σε ταξιδιάρικα και μελαγχολικά ηχοτόπια και αντανακλά κινηματογραφικές αναφορές. Ο ήχος τους είναι περισσότερο διαμορφωμένος από τις εικόνες του Jim Jarmusch και του Wong Kar-Wai, παρά από ένα συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα. Παρ’ όλα αυτά, στο παίξιμό τους συναντιούνται ετερόκλητα ακούσματα: από τη μελαγχολία των βινυλίων του Bristol και των progressive κιθαριστικών ταξιδιών των 70’s μέχρι το πνεύμα των avant-garde συνθετών του 20ου αιώνα, τα Filmworks του John Zorn και τους πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς του Keith Jarrett.

Έχουν εμφανιστεί ως support σε groups από το εξωτερικό όπως οι Ολλανδοί Mecano και οι Gevende από την Τουρκία. Από την εγχώρια μουσική σκηνή, έχουν παίξει δίπλα σε σχήματα όπως οι Sancho 003, οι Old House Playground, οι Trio,14 και άλλοι. Οι συναυλίες τους πλαισιώνονται συνήθως εικαστικά, είτε με video είτε με κινηματογραφικό υλικό.

Παράλληλα με τη δουλειά τους ως Night On Earth, ασχολούνται κατά καιρούς και με δύο ακόμα side projects. Με τον κωδικό τίτλο “in a silent way” περιγράφουν το ακουστικό τους συναυλιακό σχήμα, το οποίο υποστηρίζεται από ένα τρίο μουσικών (φωνή, πιάνο, βιολί) και έκτακτους προσκεκλημένους. Πιο σπάνια, και με το συμπληρωματικό τίτλο “impro”, μέλη τους συναντιούνται στη σκηνή για να αυτοσχεδιάσουν μαζί με προσκεκλημένους φίλους, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που είναι πραγματική έκπληξη για όλους, ακόμα και για τους ίδιους τους μουσικούς.

Στους Night On Earth παίζουν 7 μουσικοί, το σύνολο των οποίων χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαιτέρως ετερόκλητο εύρος ακουσμάτων και επιρροών. Τον Οκτώβριο του 2006 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους, σε διπλό CD, από την ανεξάρτητη Outlandish Recordings, σε συμπαραγωγή με το ίδιο το group (με συμμετοχές μουσικών όπως ο Νίκος Βελιώτης, η Natryx και ο Nokalypse), το οποίο είχε αποσπάσει εντυπωσιακές κριτικές από έντυπα και webzines (Ελευθεροτυπία, Jazz & Τζαζ, Sonik, Δίφωνο, Ποπ & Ροκ, Βαβέλ, Athens Voice, Lifo, avopolis.gr, mic.gr, soundmag.gr, Χανιώτικα Νέα κ.α.) και παρουσιάσεις στο ραδιόφωνο (Στο Κόκκινο 105,5, Τρίτο Πρόγραμμα ΕΡΑ, ΝΕΤ ΕΡΑ, Ρόδον FM Σέρρες κ.α.).

Πριν από λίγο καιρό, το Δεκέμβρη του 2008, κυκλοφόρησε το δεύτερο album τους με τίτλο “Second Hand”, κάτω από την ετικέτα της Sony/BMG. Πρόκειται για τη δισκογραφική συνεργασία τους με το Θανάση Παπακωνσταντίνου, πάνω σε παλιότερο δικό του υλικό, υπό την επιμέλεια του ίδιου του συνθέτη και με εκλεκτές συνεργασίες με προσκεκλημένους μουσικούς όπως οι: Φώτης Σιώτας (Sancho 003, Επισκέπτες, Λαϊκεδέλικα), Παντελής Στόικος (Λαϊκεδέλικα, Μπάντα της Φλώρινας, Trio Balkano), Σοφία Ευκλείδου (Ανάσες των Λύκων), Μαριλύ Μήλια, Γιώργος Γεωργιάδης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης (Modrec, Γιάννης Χαρούλης), Δημήτρης Αρώνης (Modrec, Palindrom), Digital Alkemist, Δημήτρης Μυγιάκης, Γιώτα & Χριστίνα (το ντούο χάρμα!) και… η κυρία Βαϊα Παπακωνσταντίνου, μητέρα του Θανάση! Την ηχοληψία, τη μίξη και το mastering έκανε ο Χρήστος Μέγας. Το 16σέλιδο πανέμορφο booklet, καθώς και το υπέροχο digipack που συνοδεύουν την έκδοση, είναι φιλοτεχνημένο από τον εικαστικό καλλιτέχνη Νίκο Δούλο. Την κυκλοφορία, καθώς και τη διανομή, υπογράφει η Sony/BMG, ενώ την παραγωγή ο Αχός, ήτοι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Οι Night On Earth σε πλήρη σύνθεση είναι οι:

Sophia:   φωνή

Costinho:   πιάνο

Lagos:   κιθάρα

Juanito:   βιολί

Κλείτος Κυριακίδης: σαξόφωνο, φλάουτο

Πέτρος Λαμπρίδης:  μπάσο

Κώστας Τσιουλάκης: drums

Δημήτρης Μυγιάκης: ήχος

www.myspace.com/nightonearth | www.littlenightmusic.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*