Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Αθλητικά / Ήττα του Τσιτσιπά από το Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup

Ήττα του Τσιτσιπά από το Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup

Ήττα του Τσιτσιπά από το Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup

@atpworldtour

Την ημέρα που γινόταν 20 χρονών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν στον τελικό του Rogers Cup, απέναντι στο μεγάλο Ράφα Ναδάλ. Ο «Στεφ» μπορεί να έχασε εκείνη τη μέρα με 2-0 σετ (6-2, 7-6), όμως η πορεία του στο συγκεκριμένο τουρνουά ήταν αξιέπαινη και το μέλλον διαγράφεται παραπάνω από ελπιδοφόρο για το νεαρό τενίστα. Για να φτάσει στον τελικό, ο Στέφανος κέρδισε μεγάλα ονόματα, που βρίσκονται στο τοπ 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ενώ λοιπόν δεν μπόρεσε να κερδίσει το Νο1, πέρασε επιτυχώς από τους Ζβέρεφ, Άντερσον, Τιμ και Τζόκοβιτς- όλοι τους στην κορυφαία 10αδα. Ο Τσιτσιπάς, από το γεγονός ότι ήταν φιναλίστ στο τουρνουά, κέρδισε όχι μόνο παγκόσμια αναγνώριση, αλλά και ένα χρηματικό έπαθλο 450.000 δολαρίων, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένας σημαντικός, επαγγελματίας αθλητής.  

Ο Τσιτσιπάς από την 35η θέση εκτοξεύτηκε στην 15η και είναι αυτή τη στιγμή ο νεότερος αθλητής στην κορυφαία 20αδα. Μόλις 20 χρονών λοιπόν στην απονομή του τροπαίου του Rogers Cup και ο Ναδάλ αφού του ευχήθηκε χρόνια πολλά, παρότρυνε το νεαρό αθλητή να συνεχίσει αυτό που κάνει γιατί τον περιμένει ένα φανταστικό μέλλον μπροστά του αν συνεχίσει έτσι. Μια πολύ σπουδαία αναγνώριση, από τον καλύτερο τενίστα παγκοσμίως- κάτοχο 80 τίτλων και 17 Grand Slam. Δεν είναι και λίγο ο Ναδάλ να διακρίνει στο Στέφανο έναν παίκτη ποιότητας, που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

Ένα παιδί που ξεκίνησε από πολύ μικρό την ενασχόληση του με το τένις, αφού προέρχεται από οικογένεια αθλητών και μεγάλωσε παρακολουθώντας τους γονείς του στις προπονήσεις. Ο ίδιος ξεκίνησε τα μαθήματα τένις σε ηλικία μόλις 6 χρονών στο κλαμπ της Γλυφάδας και έκτοτε δεν έχει παρατήσει το σπορ ούτε για μια στιγμή! Με αφοσίωση και επιμονή, κατάφερε το 2016 να βγει πρώτος στο διπλό νέων του Γουίμπλεντον και ενήλικος πια τα τελευταία 2 χρόνια, να πάει στον τελικό του  Όπεν της Βαρκελώνης και να προκριθεί στους 16 των ανδρών στο Γουίμπλεντον. Μετά την πρόσφατη επιτυχία του στο Rogers Cup, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα από τη δυναμική του Τσιτσιπά και αναμένουμε πολύ περισσότερα. Ο Στέφανος αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά στο τένις και όπως λέει ο ίδιος, στόχος του είναι η κορυφή της κατάταξης, ώστε να εμπνεύσει περισσότερους νέους να ασχοληθούν με το σπορ και να γνωρίσουν τις χαρές που μπορεί να φέρει.

Εκτός από καλός επαγγελματίας, είναι και ένας αθλητής με ήθος και υγιείς στόχους, που έχει όλα τα χρόνια μπροστά του να τους καταφέρει. Ήττα στο Rogers Cup, μεγάλη νίκη όμως για την καριέρα του η πορεία προς τον τελικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*