Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Επικαιρότητα / Καθιερώθηκε το διευρυμένο ωράριο Παρασκευή και Σάββατο σε Μετρό, Ηλεκτρικό

Καθιερώθηκε το διευρυμένο ωράριο Παρασκευή και Σάββατο σε Μετρό, Ηλεκτρικό

Καθιερώθηκε το διευρυμένο ωράριο Παρασκευή και Σάββατο σε Μετρό, ΗλεκτρικόΤην καθιέρωση της λειτουργίας Μετρό και Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου έως τις 2 τα ξημερώματα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, μετά την ολοκλήρωση της δίμηνης πιλοτικής λειτουργίας των συγκεκριμένων μέσων σταθερής τροχιάς, από την οποία εξήχθησαν και τα απαραίτητα συμπεράσματα για τη χρησιμότητα του μέτρου αυτού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης, τα αποτελέσματα της πιλοτικής λειτουργίας δεν ήταν μόνο θετικά, αλλά ξεπέρασαν τις προσδοκίες ακόμη και των πιο αισιόδοξων, καθώς οι μετρήσεις κατέγραψαν επιβατική κίνηση 4.020 επιβατών κατά μέσο όρο στην δίωρη παράταση της Παρασκευής, ενώ για το δίωρο του Σαββάτου ο μέσος όρος της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε 7.458 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός, η επιβατική κίνηση στο Μετρό ήταν σαφώς μεγαλύτερη από αυτή του ΗΣΑΠ και τα Σάββατα ήταν πιο αυξημένη από τις Παρασκευές, με κορυφαία ημέρα την 30ή Μαρτίου, οπότε διακινήθηκαν στο δίωρο αυτό περίπου 30.000 επιβάτες.

Οι σταθμοί του μετρό με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση ήταν: Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Κεραμεικός, Ομόνοια Δάφνη, Αιγάλεω. Αντίστοιχα στον Ηλεκτρικό οι σταθμοί με την μεγαλύτερη κίνηση ήταν: Πειραιάς, Θησείο, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Αττική.

Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο εταιρίες, Μετρό και ΗΣΑΠ, θα προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού για να αντιμετωπίσουν στις ανάγκες που προκαλεί η επέκταση του ωραρίου. Συγκεκριμένα ο ΗΣΑΠ θα προσλάβει φέτος 300 άτομα, ενώ στο Μετρό για γίνει πρόσληψη 45 τεχνιτών.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και έρευνα της εταιρίας MRB σε δείγμα 806 ατόμων και αφορούσε τις μετακινήσεις με μετρό και την επέκταση του ωραρίου. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 88,4% χρήστες, έστω και περιστασιακοί, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ένα ποσοστό 18% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το Μετρό καθημερινά. Ένα ποσοστό 98,6% δήλωσε ότι το Μετρό βοηθά για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πηγή:http://www.ert.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*