apn home > photozone > behrakis homepage:
y W O R L D - P R E S S - P H O T O
WORLD PRESS PHOTO


Στις 20 Μαΐου - 8 Ιουνίου 2002 το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον 45ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Φωτορεπορτάζ World Press Photo 2002. Η Έκθεση θα διοργανωθεί στο ARTOWER AGORA, Βαρβακείος Αγορά, με ελεύθερη είσοδο. Τη διοργάνωση της Έκθεσης έχει αναλάβει η εταιρία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, On Location Ε.Π.Ε.

Το World Press Photo είναι ένας ετήσιος διεθνής διαγωνισμός δημοσιογραφικής φωτογραφίας, στoν οποίov συμμετέχουν εικόνες δημοσιευμένες την προηγούμενη χρονιά σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλον τον κόσμο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1965 στην Ολλανδία από το μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα World Press Photo· σήμερα αποτελεί το πιο σημαντικό θεσμό για τον κόσμο της ενημέρωσης. Απονέμονται βραβεία σε συνολικά 18 κατηγορίες φωτορεπορτάζ (επικαιρότητα, αθλητισμός, ειδησεογραφία, φύση και περιβάλλον, επιστήμη, τέχνη, πορτραίτα, κλπ).

Η Έκθεση του World Press Photo δεν απευθύνεται μόνον στους λάτρεις της φωτογραφίας και της τέχνης, και τους επαγγελματίες των ΜΜΕ, αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Από την εμπειρία του εξωτερικού μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η Έκθεση αυτή έχει ιδιαίτερα υψηλό εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Χιλιάδες μαθητές σχολείων την επισκέπτονται· οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αναγνωρίζουν την αξία αυτού του μοναδικού οπτικού υλικού ως ένα ζωντανό σύμμαχό τους στη διδασκαλία της ιστορικής και κοινωνικής πραγματικότητας, στο ξύπνημα του ενδιαφέροντος για την επιστήμη, τον αθλητισμό, στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.
Η Έκθεση, η οποία περιοδεύει σε περισσότερες από 70 πόλεις όλου του κόσμου. Έρχεται φέτος μετά από μια μακρά περίοδο αποχής και στην Ελλάδα.
Στo πλαίσιo της Έκθεσης WPP 2002, θα παρουσιαστεί και ατομική έκθεση του Γιάννη Μπεχράκη EYEWITNESS, ο οποίος πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "General News Stories" στο διαγωνισμό World Press Photo 2000.
Τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων και των δυο εκθέσεων θα διατεθούν ευγενώς στην ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί του Κόσμου, για την ενίσχυση των προγραμμάτων της τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Οι φωτορεπόρτερ και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων ακολουθούν μονοπάτια που συχνά διασταυρώνονται. Αντιμετωπίζουν κοινούς κινδύνους και δυστυχώς θρηνούν μαζί θύματα. Έχουν όμως και κοινούς στόχους… Να μεταφέρουν τη φρίκη του πολέμου και να κινητοποιήσουν ένα κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, με σκοπό να θεραπεύσουν τις πληγές του κόσμου.
Η εταιρία On Location, η οποία έχει την εύθηνη της διοργάνωσης της έκθεσης στην Ελλάδα, μπήκε δυναμικά στην αγορά της φωτογραφίας πριν από 10 χρόνια. Σήμερα, θεωρείται ένα από τα ποιο σημαντικά ελληνικά φωτογραφικά πρακτορεία όντας το μοναδικό που διοχετεύει δουλειές ελλήνων φωτογράφων απευθείας σε σημαντικά περιοδικά του εξωτερικού (Ευρώπη και Αμερική).
Για να δείτε τις εικόνες, και να "κατεβάσετε" τα αρχεία τους για χρήση, είναι στην διάθεσή σας στην ιστοσελίδα: http://www.photography.gr/wpp2002, καθώς επίσης και στο http://www.pdb.gr όπου μέσα απο την δωρεάν εγγραφή σας μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία του WPP, και αυτά των μελλοντικών μας εκδηλώσεων.

 

Προσωπική σελίδα του Γιάννη Μπεχράκη με άλλες φωτογραφίες του εδώ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:
WORLD PRESS PHOTOPHOTO: YANNIS BEHRAKIS
20 ΜΑΪΟΥ- 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2002
ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ ΑΓΟΡΑ -ARTOWER AGORACopyright © APN -1999-2002
Οι φωτογραφίες και τα περιεχόμενα είναι copyright του APN©
και των συνεργατών του και προστατεύονται από το νόμο.

Contact APN WEBMASTERS
PRIVACY POLICY - 200
2


APN Home Shops Search greece -search the web Web news News from Greece Sports news and photos Games on line Music news Photojournalism and photography