Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Αθλητικά / Απερρίφθη η ένσταση της Καλαμαριάς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής

Απερρίφθη η ένσταση της Καλαμαριάς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής

Απερρίφθη η ένσταση της Καλαμαριάς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητήςΟ Ολυμπιακός είναι και τυπικά πρωταθλητής της περιόδου 2007-2008, καθώς το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνη (CAS) απέρριψε σήμερα, ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς για ασφαλιστικά μέτρα στην υπόθεση Βάλνερ. Στις αρχές Μαϊου θα συζητηθεί και η ουσία της υπόθεσης, αλλά θεωρείται απίθανο ν’ αλλάξει η απόφαση.
Υστερα από αυτή την απόφαση, η Σούπερ Λίγκα οφείλει στη διάρκεια της συνεδρίασης που ξεκινά στις 16:00 να επικυρώσει την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Αρης και ο Πανιώνιος θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ (σ.σ. ξεκινούν την Μεγάλη Τετάρτη), για μία θέση στον Β` προκριματικό γύρο του τσάμπιονς λιγκ και μία θέση το κύπελλο UEFA.

Πηλαδάκης: “Οι αγώνες πρέπει να παίζονται στα γήπεδα”

Λίγα λεπτά πριν αρχίσει η σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, ο «εμπνευστής» του συστήματος διεξαγωγής των πλέι οφ και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, αναφέρθηκε στην σημερινή απόφαση του CAS: «Δεν είμαι νομικός. Ως Λάρισα πιστεύουμε ότι οι αγώνες πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Σήμερα, αντί να μιλάμε για το πόσο επιτυχημένος είναι ο θεσμός των πλέι οφ, θα συζητήσουμε για το αν θα γίνουν κι αυτό το γεγονός με λυπεί». Επίσης, σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να συγκεκριμένα προβλήματα να επιλύονται από τα αρμόδια ελληνικά όργανα, ή τα διεθνή, τόνισε: «Οι θεσμοί υπάρχουν. Τα πρόσωπα έχουν τα προβλήματα».

Επικυρώθηκε η βαθμολογία

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας και μετά την απόφαση του CAS, επικυρώθηκε η βαθαμολογία του πρωταθλήματος κι αυτό σημαίνει πως την Τετάρτη ξεκινούν τα πλέι οφ. Κατά την ψηφοφορία μειοψήφησε η ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός και η Λάρισα ψήφισαν λευκό.

Βάλνερ: «Δεν νομίζω ότι υπήρχε σχέδιο εναντίον μου ή εναντίον της ομάδας»

Άθελά του έγινε η «πέτρα του σκανδάλου» στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Ρόμαν Βάλνερ, ο οποίος μίλησε σήμερα στον «EXTRASPORT» για την απόφαση του CAS. Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, είπε μεταξύ άλλων:

«Θεωρώ πως τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Όλα όσα έχουν γίνει μου φαίνονται πολύ περίεργα. Δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο εναντίον μου ή εναντίον του Απόλλωνα Καλαμαριάς».

Στη συνέχεια τόνισε: «Όσον αφορά εμένα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αν έπαιζα και δεν σταματούσα να αγωνίζομαι από τον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα, θα είχα πολλές πιθανότητες να είμαι στην Εθνική ομάδα της χώρας μου για να παίξω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τον Απόλλωνα, ούτε από τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου, τους ανθρώπους. Μου άρεσε η πόλη και θα ήθελα να μείνω εδώ αν είναι δυνατόν. Έχω συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμη και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι δύσκολο να γνωρίζω τι θα γίνει, αφού δεν έχει γίνει συζήτηση. Θα είμαι στην Αυστρία και θα παρακολουθήσω τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για τη χώρα μου η διοργάνωση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα».

Στο τέλος πρόσθεσε: «Θέλω και εύχομαι να επιστρέψει ο Απόλλων Καλαμαριάς στην πρώτη κατηγορία, γιατί η ομάδα που έχει και η εικόνα που έδειξε στα γήπεδα, απέδειξαν ότι δεν ανήκει σε χαμηλότερη κατηγορία. Αν μείνω στην ομάδα, θεωρώ ότι θα έχω την ευκαιρία να παίξω σε πολλά παιχνίδια και να δείξω ότι είμαι σε καλή κατάσταση».
PLAY OFF

Οι ομάδες που τερμάτισαν από τη δεύτερη έως τη πέμπτη θέση θα εμπλακούν στη σχετική διαδικασία που θα αναδείξει τη μία ομάδα που θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αυτή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Κύπελλο UEFA(σ.σ η δεύτερη θέση εξασφαλίζεται μέσω Κυπέλλου είτε με την κατάκτηση του,είτε ως φιναλίστ ) και τη μία θέση για το Ιντερτότο.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας αρχίζει χωρίς βαθμούς στα πλέι οφ. Κάθε μία από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ, διαιρεί δια του 3 τη διαφορά των βαθμών που έχει από τον πέμπτο Η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση αρχίζει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που είχε από την 5η ομάδα.

Η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση αρχίζει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που είχε από την 5η ομάδα. Η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση αρχίζει με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που είχε από την 5η ομάδα.

Αν από τη διαίρεση ο αριθμός είναι δεκαδικός γίνεται στρογγυλοποίηση και εφόσον το πρώτο ψηφίο είναι μεγαλύτερο είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το πέντε τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω(0,5 θα γίνει 1) και σε αντιθετη περίπτωση προς τα κάτω(2,2 γίνεται 2). Όπως ολοκληρώθηκε η σεζόν, η ΑΕΚ έχει 8 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός 7, ο Άρης 2 και ο Πανιώνιος 0.

H βαθμολογία

1.ΑΕΚ 8
2.Παναθηναϊκός 7
3.Άρης 2
4.Πανιώνιος 0

Το πρόγραμμα

1η αγωνιστική (23/4)

Άρης – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – Πανιώνιος

2η αγωνιστική (30/4)

Πανιώνιος – Άρης
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

3η αγωνιστική (4/5)

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – Άρης

4η αγωνιστική (7/5)

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
Άρης – ΑΕΚ

5η αγωνιστική (11/5)

Πανιώνιος – ΑΕΚ
Παναθηναϊκός – Άρης

6η αγωνιστική (14/5)

Άρης – Πανιώνιος
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Πηγή:http://www.ert.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*