Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / TV-MME / Στο αρχείο η υπόθεση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με Σπύρο Κλαδά

Στο αρχείο η υπόθεση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με Σπύρο Κλαδά

Στο αρχείο η υπόθεση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με Σπύρο ΚλαδάΣτο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η κ. Μαρία Γκανέ, με αφορμή τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, περί προτάσεως συναλλαγής που, όπως είχε πει, του μετέφερε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, εκ μέρους του επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπύρου Κλαδά. Η εισαγγελέας κρίνει ότι από τα στοιχεία που συνέλεξε δεν προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων. Την υπόθεση θα κρίνει τελικά ο Εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα κοινοποιηθεί η απόφαση της κ. Γκανέ. Συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή έχει κληθεί να δώσει τη Δευτέρα ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ -ΣΥΝ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας , σχετικά με την πρόταση της Εισαγγελέως να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Κλαδά – Κουκοδήμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Έκπληκτος ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί να αρχειοθετούνται, η μία μετά την άλλη, οι υποθέσεις που αγγίζουν πολιτικά την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ενώ αναμένεται, σύμφωνα με έγκυρες νομικές απόψεις, η συνένωση των δικογραφιών, που είναι διάσπαρτες σε Ανακριτές και Εισαγγελείς, αλλά έχουν κοινό σημείο αναφοράς την υπόθεση Ζαχόπουλου, τελείως αιφνιδιαστικά σήμερα και παρά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, προτείνεται να κλείσει, για να μπει στο αρχείο, ένα κρίσιμο κομμάτι της όλης υπόθεσης. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι πιστεύαμε και καταγγέλαμε. Φαίνεται ότι, κάποιοι επιμελούνται ένα δίχτυ προστασίας για το πρωθυπουργικό περιβάλλον και όχι μόνον. Το αίσθημα δικαίου της κοινής γνώμης προσβάλλεται βάναυσα. Η ζημιά που γίνεται στους θεσμούς, στην δικαιοσύνη και στην δημοκρατία είναι τεράστια. Αυτοί που μειδιούν με τα “κατορθώματά τους” αυτά, θα πρέπει να ντρέπονται. Φαίνεται ότι όταν ο κ. πρωθυπουργός λέει “όλα στο φως”, εννοεί “όλα στο αρχείο”.
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ μετά την πρόταση της εισαγγελέως να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Κλαδά – Κουκοδήμου επισημαίνει: Μετά την υπόθεση των υποκλοπών, της απαγωγής Πακιστανών και άλλες σοβαρές υποθέσεις άλλη μια, η υπόθεση Κλαδά – Κουκοδήμου, τέθηκε στο αρχείο συνεχίζοντας μια παράδοξη παράδοση των τελευταίων χρόνων στην “διαλεύκανση” τέτοιων φαινομένων. Η ταχύτητα με την οποία παραπέμφθηκε στο αρχείο εκπλήσσει ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους πολίτες. Σε όλους τους πολίτες είναι πλέον φανερό ότι στο αρχείο έχουν τεθεί μια και καλή οι υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για “διαφάνεια” και οι κορώνες περί “πολέμου κατά της διαπλοκής”. Σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση γίνεται πλέον επιτακτική η σύσταση εξεταστικής επιτροπής όπως έχουμε από καιρό ζητήσει.

Εν αναμονή διώξεων στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης Ζαχόπουλου μελετούν οι διάδικοι των εμπλεκομένων προσώπων. Παράλληλα ο ανακριτής ετοιμάζεται να προσωποποιήσει τις διώξεις για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και να συντάξει τα κατηγορητήρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν οι κλήσεις σε απολογία, σε βάρος τουλάχιστον τριών προσώπων, καθώς προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία και για πρόσωπα πλην της κατηγορουμένης Εύης Τσέκου, που είναι ήδη προφυλακισμένη στο Κορυδαλλό. Δικαστικοί κύκλοι κάνουν ωστόσο λόγο και για τέσσερις με πέντε εμπλεκομένους που θα κατηγορηθούν για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ή και για απόπειρα εκβίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός φέρεται να έχει κατονομάσει το Θέμο Αναστασιάδη ως κομιστή του πολυσυζητημένου DVD, αρνήθηκε ωστόσο την οποιαδήποτε απόπειρα εκβίασης ή συναλλαγής εκ μέρους του εκδότη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του: “Στις 15 Δεκεμβρίου δέχθηκε τηλεφώνημα από το Θέμο Αναστασιάδη που του ζήτησε συνάντηση για τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα δέχθηκε νέο τηλεφώνημα για να οριστικοποιήσει ο Θέμος το ραντεβού και ο Ανδριανός παρέλαβε ένα DVD που αποδείκνυε την προσωπική σχέση του Ζαχόπουλου με μια συμβασιούχο. Ο Θέμος Αναστασιάδης δεν του είπε από πού το παρέλαβε ούτε αν ήταν μονταρισμένο ή αμοντάριστο. Δεν ανέφερε στον Ανδριανό ότι με αυτό εκβιαζόταν ο Ζαχόπουλος και δεν ζητήθηκε αντάλλαγμα γιατί στο γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού δεν άφηναν κανένα περιθώριο να ζητηθεί κάτι τέτοιο”.

Σε ανακοίνωσή του ο Θέμος Αναστασιάδης αναφέρει: “Εγώ είμαι δημοσιογράφος και σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στις μέρες μας δεν καρφώνω, δεν προδίδω τις πηγές μου, δεν χαφιεδίζω και δεν καταδίδω κανένα φίλο ή εχθρό που με εμπιστεύτηκε προσωπικά και επαγγελματικά, όσο και όπως κι αν με απειλούν. Όπως λοιπόν κατέρρευσε η θεωρία περί εκβιασμού και συναλλαγής έτσι θα καταρρεύσει και η διάτρητη θεωρία περί κομιστή. Και μαζί με αυτήν θα εκπέσει και η ξεκάθαρη πολιτική δίωξη που υφίσταμαι”. Καταθέτοντας στον ανακριτή, ο Θέμος Αναστασιάδης εστίασε στην προέλευση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν στην γαλλική τράπεζα. Σύμφωνα με την κατάθεσή του: “Τα χρήματα αυτά είναι από νόμιμα έσοδα. Όταν τα κατέθεσε δήλωσε ότι είναι από δικές του πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος μάλιστα ήταν σε χρηματοκιβώτια”. Εξάλλου με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας ο Θέμος Αναστασιάδης προσέφυγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την προστασία της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων του.

Από τη μεριά του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου φέρεται να κατέθεσε ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος του είχε μιλήσει για πιέσεις και όχι για εκβιασμό. Εξάλλου υπαινιγμούς σε βάρος του δικηγόρου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, ότι ζήτησε χρήματα για λογαριασμό της Εύης Τσέκου, φέρεται να άφησαν στις καταθέσεις τους στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, γνωστός εκδότης καθώς κι ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Στημένη υπόθεση που θα καταρρεύσει, χαρακτήρισε τη θεωρία περί κομιστή, ο Θέμος Αναστασιάδης.

Στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος παραδέχθηκε τη συνάντησή του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, όσα ελέχθησαν όμως για τη συνομιλία τους τα απέδωσε σε παρεξήγηση. “Με βάση αυτά που είχε διαβάσει είπε δυο καλές κουβέντες για το φίλο του, Σπύρο Κλαδά. Ότι είναι έντιμος, καλό παιδί και εργατικός, μα τον χτυπάνε και αν θέλει ο Τριανταφυλλόπουλος να το διαπιστώσει να βρεθούν στα πλαίσια μιας φιλικής συνάντησης”. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, στελέχη τόσο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA όσο και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα κατέθεσαν ότι ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος όχι μόνο συνόδευε την Εύη Τσέκου στις συναντήσεις, γνωρίζοντας και την ύπαρξη του DVD, αλλά ζήτησε και χρήματα για τη δημοσιοποίηση του υλικού.

Μιλώντας εξάλλου στη ΝΕΤ 105,8 ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης σημείωσε πως ο Χρηστός Ζαχόπουλος δεν παραιτήθηκε λόγω του DVD και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξαν πιέσεις για παραίτηση Κουκοδήμου και ότι η απόφαση για ανεξαρτητοποίηση ήταν αποκλειστικά του βουλευτή.

Στο μεταξύ ο στενός φίλος του Χρήστου Ζαχόπουλου, Γιώργος Μυλωνάς, είπε στη ΝΕΤ 105,8 πως όλη αυτή η ιστορία στήθηκε γιατί κάποιοι πίστευαν ότι θα μπορούσαν να φθείρουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Πηγή:http://www.ert.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ:

Το email σας δεν θα φαίνεται δημόσια.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι με αστερίσκο *

*